آزمون تومر + آپدیت 2024

آزمون تومر
Amir
Amir

این مقاله توسط، امیر، کارشناس تولید محتوای اگو آکادمی نوشته شده است. توی این مقاله تمام نکات مربوط به مهاجرت تحصیلی در ترکیه توضیح داده شده. بعد از خوندن مقاله و دیدن ویدیو ها ، خوشحال میشیم نظرتون رو بخونیم و به ما توی بهتر کردن مقاله هامون کمک کنید.
اگر هم سوالی داشتید، تیم مشاوره‌ای اگو آکادمی در خدمت شماست و در سریعترین زمان ممکن میتونید پاسخ سوالتون رو دریافت کنید.

مقدمه

زبان ترکی شما در چه سطحیه ؟! به ما مربوط نیست اما برای دانشگاه های ترکیه نیازه که شما سطح زبانتون چطوره ؟! این رو چطور بررسی میکنن ؟! بصورت آزمون ورودی و این آزمون اسمش تومر هست! خب توی این مقاله قراره این آزمون مهم رو مورد بررسی قرار بدیم و ببینم راهی هست آزمون تومر رو بپیچونیم ؟! تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

آزمون تومر چیه ؟!

آزمون تومر یک آزمون تعیین سطح زبان هست که مربوط به کشور ترکیه است. شما برای تحصیل در کشور ترکیه برای اکثر دانشگاه ها که عموماً دانشگاه های دولتی ترکیه هستند نیاز دارید که این مدرک رو همراه خودتون همانند باقی مدارک مثل تافل یا آیلتس همراه داشته باشید. این آزمون برای دانشجویان بین المللی استفاده میشه که دوست دارند جواز حضور در ترکیه رو داشته باشند.

مدارک مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه

انواع آزمون تومر

آزمون تومر به دو بخش کلی تقسیم میشه:

  • آزمون دیپلما «Diploma»
  • آزمون سرتیفیکا «Sertifika»

تفاوت این دو چیه ؟!

  1. بعد از آزمون دیپلما به شما مدرک دیپلم میدن ( عین استاد خیابانی توضیح دادم ! ) این مدرک به صورت دائمی براتون میمونه و دیگه فرقی نداره شما برای کار میخوایید اقدام کنید یا برای دانشگاه !
  2. سرتیفیکا به این معنی که این مدرک به اندازه دیپلما دائمی نیست. سرتیفیکا در مجموع 6 ماه الی 2 سال ارزش داره. در حالت مقدماتی این آزمون رو قبول بشید اعتبار مدرک تا 6 ماه است اما در حالت متوسط اعتبار این مدرک تا 2 سال است.

به طور کلی این دو نوع آزمون یک نمره حداقل دارند. کلاس بندی این دو آزمون متفاوت است که در این جدول اومده است:

نوع آزمون

سطح مورد نظر

آزمون دیپلما

C1 برای تحصیل

آزمون دیپلما

C2 برای کار

آزمون سرتیفیکا

B2 برای سطح مقدماتی

آزمون سرتیفیکا

B1 برای سطح متوسط

کلیات آزمون تومر

در ادامه قراره مهمترین بخش این مقاله رو با هم بخونیم و تمامی نکاتی که شما برای آزمون تومر نیاز دارید رو براتون قرار دادیم. پس بدون معطلی این بخش رو که بررسی تمامی زوایا آزمون تومر هست رو  شروع میکنیم:

سطح بندی آزمون تومر

کلا این آزمون به دلیل اینکه در مورد سطح زبان ترکی است شامل چند آزمون مختلف میشه.

این آزمونک ها چی هستند ؟!

  • آزمون تعیین سطح:

این آزمون در حدود 110 سوال است و مشخص میکنه که سطح زبان شما به چه صورت است اما در نهایت یک گزارش مخصوص حضورتون رو تحویل میده.

  • آزمون سطح بندی:

این آزمون شامل 4 بخش ( شنیداری ، صحبت کردن ، نوشتن و خواندن ) است. در نهایت به شما یک گزارش حضور هم تعلق میگیره.

  • آزمون گواهینامه:

این آزمون برای سنجش سطح مهارت زبان ترکی داوطلبان در سه سطح A1، A2 و B2 برگزار می‌شود و برای افرادی که قصد دارند در دانشگاه‌های ترکیه تحصیل کنند، مناسب است و این آزمون شامل 4 مهارت اصلی میشود و در آخر به شما مدرک گواهینامه رو میدن.

  • آزمون دیپلم :

این آزمون در سطح C1 انجام میشه اگر هدفتون تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و  دکتری در دانشگاه های ترکیه تحصیل کنند.در آخر هم بهتون مدرک میدن.

  • آزمون ترکی راه دور:

این آزمون بصورت اینترنتی برگزار میشه و مهارت های زبان ترکی شما رو بررسی میکنه. در آخر هم بهتون مدرک UTS داده میشه.

  • آزمون دیپلم و یا گواهینامه بدون حضور:

این آزمون برای کسایی مناسبه که نه دانشجو هستند و یا اینکه توی کلاسهای آمادگی تومر شرکت نکردند اما به طور کلی با توجه به کاری که دارند نیاز هست گواهینامه و مدرک داشته باشند.

مدت زمان و سوالات آزمون تومر

خب بریم سر جلسه امتحان ! این آزمون شامل 100 سوال است که به طور کلی مدت زمان تعیین شده برای این آزمون در حدود 240 دقیقه است. نتیجه این آزمون بین 10 تا 15 روز بعد از امتحان براتون مشخص میشه.

این آزمون شامل 4 مهارت اصلی است :

  1. نوشتن که بهترین نمره 25 است و حداقل نمره مورد نیاز 15 است
  2. خواندن که بهترین نمره 25 است و حداقل نمره مورد نیاز 15 است
  3. شنیداری که بهترین نمره 25 است و حداقل نمره مورد نیاز 15 است
  4. صحبت کردن که بهترین نمره 25 است که خود این شامل دو بخش است، بخش اول مهارت مکالمه ( نمره 10) و مهارت برقرای ارتباط ( 15 ) و حداقل نمره مورد نیاز 15 است.
آزمون تومر ترکیه

نمره قبولی برای آزمون تومر

این آزمون شامل چند سطح است که در قسمت بعد به طور کامل توضیح داده شده است :

سطح

توانایی داوطلب

نمره حداقل از 100

A1

در حد سوالات ساده و روزمره و موضوعات شخصی و آشنا پاسخ میدهد

50

A2

علاوه بر نکات بالا ، در مورد تجربیات و رویداد ها میتونه اطلاعات بده

65

B1

صحبت در موضوعات مختلف  در حد متوسط و تفصیلی توضیح دهد

75

B2

صحبت در موضوعات مختلف در حد روان و بطور منطقی صحبت کند

85

C1

صحبت در موضوعات پیچیده و ایده هاش رو به طور دقیق بگه

90

C2

صحبت در موضوعات پیچیده و بصورت ماهرانه و ظریف صحبت کنه

95

اما به طور کلی برای دانشگاه های خصوصی شما باید سطح B2 و برای دانشگاه های دولتی باید در سطح  C1 باشید.

مبلغ پرداختی برای آزمون تومر

همونطور که گفته شد چون به طور کلی به دو گروه دیپلما و سرتیفیکا تقسیم بندی میشن. در حال حاضر و در سال 2024 ، برای دیپلما 150 یورو و برای سرتیفیکا 100 یورو است. تا زمانی که شما این هزینه رو پرداخت نکنید روند ثبت نام شما کامل نمیشه.

آزمون تومر در کدوم مناطق برگزار میشه ؟

این آزمون در جاهای مختلف ترکیه برگزار میشه. اما این فرصت وجود داره که شما در کشور خودمون هم این آزمون رو بدید. این آزمون زمان مشخصی رو نداره اما چیزی که قطعی هست اینکه شما هر ماه این فرصت رو دارید که در این آزمون شرکت کنید.اما در خود کشورمون هر چند سال یک بار این اتفاق میوفته و زمان دقیقی نداره و اعتبارشون در هاله ای از ابهامه چون معلوم نیست کدوم دانشگاه ها این آزمون رو که در ایران برگزار شده رو معتبر بدونن.

اما از لحاظ اعتبار آزمون تومر در دانشگاه های استانبول و قاضی بیشترین اعتبار رو دارند و این مدرک رو همه‌ی دانشگاه های ترکیه قبول میکنند.

منابع آزمون تومر

این آزمون هم مثل هر آزمون مهم دیگه‌ای ، یک سری منابع داره که توی روند یادگیری شما اثربخش هست.از منابع آزمون میتونیم به سه مورد اشاره کنیم که میتونه به شما کمک کنه مثل :

  1. کتاب Hitit
  2. کتاب Tomer
  3. کتاب انشا نویسی به زبان ترکی

چطوری در آزمون تومر ثبت نام کنیم ؟!

خب حالا برسیم به این موضوع که چطور میشه ثبت نام کرد ؟! شما جلوتر با هزینه ها آشنا شدید و اصلآ مشکلی از این بابت ندارید اما در مورد این آزمون باید یک سری مدارک همراه خودتون داشته باشید.

  1. عکس پرسنلی ( دو قطعه )
  2. پاسپورت ( کپی )
  3. اگر هم پاسپورت ندارید، مسئله ای نیست ، فقط شناسامه ترجمه شده به زبان ترکی رو همراه داشته باشید.

این مقاله رو از دست ندبد :

تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه

پذیرش رشته های محبوب بدون نیاز به آزمون تومر

خب همونطور تا الان با ما همراه بودید. این آزمون یکی از واجبات پذیرش شما برای رشته مد نظر شماست. اما آیا برای همه دانشگاه ها ؟! خیر. شما این فرصت رو دارید توی دانشگاه هایی درس بخونید که نیاز به این آزمون نداره. شاید بگید حتماً دانشگاه های با کیفیتی هستند اما باید خدمتتون بگم که دانشگاه هایی وجود دارند که مورد تایید وزارت بهداشت و علوم هستند. بله درست حدس زدید ! دانشگاه های خصوصی ترکیه !

مشکلی که معمولاً برای دانشجویان وجود داره اینکه این دانشگاه احتمالاً بحث شهریه های این دانشگاه هاست. اما خب برای این مسئله هم یک راه حل فوق العاده داریم که میتونید در دانشگاه های خصوصی تحصیل کنید.

بورسیه اوگو آکادمی

شما این فرصت رو دارید برای تحصیل در دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت و علوم هستند بدون نیاز به مدرک آزمون تومر ، بورسیه بشید ! اوگو آکادمی به واسطه تعامل طولانی مدت خودش با بهترین دانشگاه های ترکیه ، این فرصت رو فراهم کرده  که بین 20 تا 100 درصد شما رو بورسیه کنه. بدون نگرانی از بابت هیچ آزمونی و بدون نگرانی از بابت شرط سن و معدل در بهترین دانشگاه ها تحصیل کنید.

کافیه با تیم اوگو آکادمی در ارتباط باشید تا در سریعترین زمان ممکن به شما پیام بدن.

شماره واتساپ اوگو آکادمی

Slide4 13
خلاصه مطلب

توی این مقاله تمامی نکاتی که برای آزمون تومر نیاز بود رو اشاره کردیم. همونطور که متوجه شدیم این آزمون برای دانشگاه های دولتی یک امر واجب و برای دانشگاه های خصوصی اصلاً نیاز نیست. نکته‌ای که وجود داره اینکه برای دانشگاه های خصوصی شما بدون نیاز به آزمون تومر و یا هر آزمون دیگه‌ای میتونید در رشته دلخواهتون در بهترین دانشگاه های کشور ترکیه تحصیل کنید.

اگر در انتخاب دانشگاه با توجه به رشته دلخواهتون سوالی دارید یا اینکه میخوایید از روند بورسیه گرفتن مطلع بشید. کافیه با تیم اوگو آکادمی در ارتباط باشید و یک مشاوره اختصاصی و رایگان بگیرید.

مشاوره VIP و رایگان اوگو آکادمی

پرسش و پاسخ

به نظر شما تحصیل به زبان ترکی بهتره یا زبان انگلیسی؟

اگه هدفتون مهاجرت به کشورهای دیگه هست بهتره به زبان انگلیسی تحصیل کنید ولی اگه قصد ماندن در کشور ترکیه رو داشته باشید تحصیل به زبان ترکی بهتر هست.

آیا میتونیم امکان مشاوره ی حضوری داشته باشیم؟

بله ، دفتر استانبول و تبریز ما جهت مشاوره ی حضوری و قرارداد و دفتر تهران صرفا برای قرارداد می باشد.

آیا پذیرش در دانشگاهها با آزمون ورودی هست؟

ما نماینده ی 34 دانشگاه هستیم و پذیرش هامون بدون آزمون ورودی و بدون نیاز به مدرک زبان هست.

چه رشته هایی برای تحصیل در دانشگاههای ترکیه امکان پذیر هست؟

تمامی رشته ها اعم از پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی ، پیراپزشکی و رشته های فنی مهندسی، هنری ، علوم پایه و … بجز دامپزشکی

با داشتن دیپلم نظام قدیم میشه برای دانشگاه های خصوصی ترکیه اقدام کرد ؟

بله ، ریز نمرات سه ساله و مدرک دیپلم و مدرک پیش دانشگاهی به صورت ترجمه شده لازمه‌ی پذیرش هست.

با داشتن دیپلم انسانی میتونیم برای رشته پزشکی اقدام کنیم؟

برای دانشگاه های دولتی خیر اما برای دانشگاه خصوصی بله فرقی نمیکنه دیپلم چه رشته ای را داشته باشید لازمه پذیرش داشتن مدرک دیپلم دوازده ساله هست.

امتیاز شما

فهرست مطالب

امتیاز این مطلب
امتیاز شما
×
واتساپ
تماس صوتی
پشتیبانی در کوتاه ترین زمان
پیمایش به بالا